Lettergrootte AAA
Medewerkers
Verwijzers

Klantgerichte zorgonderneming
thuiszorg (+ Wmo)
verpleeghuiszorg
Toewijding, oprechtheid, verbondenheid en samen met elkaar

Professionele bijdrage levert aan het veilig en zelfstandig wonen van ouderen
Werkgebied: Duiven, Zevenaar, Westervoort, Montferland en Rijnwaarden

Nieuws

Kunst raakt dementerende ouderen

Met kunst kan je mensen raken en dat geldt helemaal voor mensen die dementeren. Dat dat zo is, bevestigen de mensen die meewerken aan de activiteiten van Lang Leve Kunst voor mensen met dementie. Dit seizoen zijn dat bijvoorbeeld: ‘Zang aan de rand van het bed’ en ‘Beeldende kunst aan huis’. Leden van de koren Con Brio, Het Kleine Holte Koor en Hartgelach treden deze maanden op met elk een eigen programma dat ze in de huiskamer van dementerende mensen op verschillende zorglocaties uitvoeren. En 5 kunstenaars bezoeken licht dementerende mensen in woongroepen en praten een aantal weken achter elkaar met hun over beeldende kunstwerken die ze meebrachten.

Lees verder »
Percura Zorg en Diafaan slaan handen ineen op de Pelgromhof

Zoals bekend, neemt Percura in de loop van dit jaar de huur van de Pelgromhof over. De intentie van alle betrokkenen was vanaf het eerste moment om de bewoners die niet wilden verhuizen de mogelijkheid te bieden om te blijven wonen; ook de gemeente maakte zich hiervoor sterk.De partijen hebben hun visie op wonen, zorg en welzijn gedeeld en geconstateerd dat er veel vertrouwen in elkaar is om die visie in de Pelgromhof samen energiek gestalte te geven. Percura als aanbieder van een woon- en serviceconcept, Diafaan als aanbieder van goede en passende zorg.

Lees verder »
Dementie: als thuis wonen niet meer gaat

Op dinsdag 26 mei 2015 is er een bijeenkomst van het Alzheimer Café Zevenaar in dienstencentrum de Hooge Bongert van Caleidoz. Het thema voor deze avond is ‘Als thuis wonen niet meer gaat’.

Lees verder »
Boerenbruiloft in Lobede

TOLKAMER - Op 26 april vond in Lobede een Boerenbruiloft plaats. Tijdens de middag, georganiseerd door de kerstmarktvrijwilligers van de opbrengst van de kerstmarkt, stonden de heer Pouwels en mevrouw Hoogveld centraal. Zij waren het bruidspaar. Geheel gekleed in boerenbruidskleding kwamen zij om 14.00 uur het restaurant binnen en werd voor hen het welkomstlied gezongen.

Lees verder »
Huishoudelijke hulp toelage via Diafaan

Inwoners die tot nu toe geen recht hebben op huishoudelijke hulp vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunnen gebruik maken van de huishoudelijke hulp toelage. Dit geldt ook voor mantelzorgers, die overbelast dreigen te raken. Met deze toelage kan onder andere bij Diafaan hulp worden aangevraagd

Lees verder »

Zorg in uw buurt?

Waar zoekt u informatie over?

Heeft u vragen?

Dan kunt u contact opnemen met 0316 - 58 48 88. Of mail uw vraag naar @ info@diafaan.org.